skip to Main Content

5 beste android smartwatches

Stel je voor: alle beste android smartwatches op een rij.
Je hebt een Android telefoon en wilt nu de beste keuze, bijpassend voor je besturingssysteem.
Er zijn veel verschillende keuzes tussen een veelvuldigheid van functies.
Wij maken deze keuze makkelijk voor jou. Bekijk hier de top 5 Android smartwatches.

Bekijk hier ook alle Android smartwatches op coolblue.

Beste Android smartwatch kopen

1. Garmin Fenix 6X Pro

De Garmin Fenix 6X Pro is een uitgebreide versie van de kleinere Fenix 6 variant. Een van de grootste voordelen aan de pro variant is dat deze versie vol zit met kaartmateriaal van geheel Europa. Waar je op de kleinere versie enkel een lijn ziet, toont deze smartwatch jou een gehele kaart.

Deze smartwatch zit boordevol functies. Zo kijkt de smartwatch naar gegevens van andere gebruikers om altijd de beste paden weer te geven. stel je voor:  een tussenweggetje over het gras is eigenlijk sneller dan de reguliere route.  Zodra de gebruikers dit pad genoeg hebben gelopen, weet dit horloge dat! Hypermodern dus.

Alle trainingsgegevens worden in zeer geavanceerde systemen weergegeven. Zo mis jij geen enkele sportmetriek meer. Je houdt alles bij.

Deze smartwatch staat echt aan de top van de top. Zo gaat de smartwatch tot wel 20 dagen mee zonder hem opnieuw op te hoeven laden. met GPS aan. Dit wel op de power management modus, die gemaakt is om jouw batterijduur te maximaliseren. Met het gevolg dat dit  een van de beste smartwatches van dit moment is. Elke euro meer dan waard. 

2. Fitbit Luxe

De titel Fitbit Luxe zegt het al! Dit model is een van de meest luxe fitbit uitvoeringen! De RVS horlogekast en het kleurenscherm zorgen voor een elegante en luxe uitstraling. Dit is een variant waarbij je de bandjes kunt wisselen. Heb je liever een metalen bandje als je niet sport? dat kan!

Deze luxe fitbit beschikt over een stressbeheersingsscore-meter. Het verschaft jou van mindfulnes en meditatie-oefeningen, en let ook nog eens op je slaappatronen. Zo krijg jij met de Fitbit app alle gezondheidsgegevens makkelijk in zicht.

3. Polar Vantage V2

Met de Polar Vantage V2 houdt jij bij alle sportprestaties het hoofd koel! Zo zit er een polssensor in deze stijlvolle smartwatch, waardoor je continu je hartslag in de gaten kunt houden. Op basis hiervan maakt deze smartwatch dan weer een persoonlijk activiteitendoel, en helpt je deze te behalen.

Ook beschikt dit horloge over verschillende sportprofielen, waardoor je altijd wel een aansluitend doel zult vinden. Het optimaliseren van al je trainingsdoeleinden is nog nooit zo makkelijk geweest.

4. Huawei Watch GT 2

De Huawei Watch GT 2 is een bijzondere smartwatch. Deze smartwatch geeft jou tijdens de trainingen namelijk gesproken aanwijzingen. Deze smartwatch is daarmee als een persoonlijke coach om je pols! Het horloge geeft precies aan hoe effectief jij bij de trainingen bent. Je weet meteen of je lekker bezig bent of juist een tandje bij moet zetten om dat persoonlijke record te overtreffen.

Alle berichten, je agenda en de meldingen die je nog meer krijgt, zijn zeker beschikbaar op deze smartwatch. Tijdens het sporten hoef je met deze smartwatch nooit meer je telefoon mee te nemen. Het horloge beschikt namelijk over 2GB intern geheugen waardoor jij ten alle tijden je favoriete liedjes mee neemt. Verder meet je je dagelijkse activiteiten, je hartslag, de kwaliteit van je slaap en je stressniveau. Een veelzijdig model dus.

5. Withings Scanwatch

De Withings Scanwatch is de enige hybride smartwatch op deze lijst. Dat is niet zonder reden. Dit omdat je bij dit horloge niet op ontwerp in hoeft te leveren, en toch al je gezondheid statestieken op een rij hebt.

Sterker nog, dit horloge beschikt over de modernste hartscan technieken. Namelijk de elektrocardiogram functie. De smartwatch maakt als het ware hartfilmpjes, zodat jij nog beter inzicht hebt op alle werkingen binnen jouw lichaam. Dit zorgt ervoor dat er hartritmestoornissen worden waargenomen, nog voor jij er zelf erg in hebt. Ook beschikt het horloge over een saturatiemeter waardoor het zuurstofgehalte in je bloed wordt gemeten.

Verder is dit horloge waterdicht en gaat de batterij tot (komtie!) 30 dagen mee!

Voordelen van een Android smartwatch

Ben jij in het bezit van een Android telefoon? Dan maak jij jouw infrastructuur compleet met een Android smartwatch. Want Android smartwatches zijn speciaal gemaakt om naadloos aan te sluiten op het Android besturingssysteem. Desalniettemin zijn deze horloges ook aan Apple gebruikers aan te raden. Hoewel de Android smartwatch perfect aansluit op Android, zijn ze namelijk ook te gebruiken met het Apple iOS besturingssysteem. Dus of jij nu een sportfanaat bent of een casual gym member, er is altijd wel een reden om een Android smartwatch aan te schaffen. Tijdens de work-outs is een Android Smartwatch een optimale toevoeging om je work-out ervaring en berichtgeving naar het volgende level te tillen. Nadat jij een Android Smartwatch hebt gekocht, zal je digitale leven nooit meer hetzelfde zijn. Toch meer benieuwd naar specifieke merken, zoals Apple of Samsung, omdat dit toch beter bij jouw model telefoon past?

Kies hier de beste Android smartwatch

Wij hebben alles voor jou om altijd een goed geïnformeerde keuze te maken. Zo ontdek je hier vast een aantal features die de moeite waard zijn en die je kunnen helpen bij het kopen van je Android smartwatch.

Goede maat smartwatch kiezen

Het eerste waar je op moet letten bij een Android smartwatch is de maat. Is deze te klein, dan zie je er maar weinig op. En een te grote smartwatch kan er een beetje vreemd uitzien. Meet dus je favoriete smartwatches op. Als je dat doet, kun je al veel kaf van het koren scheiden.

Batterijduur

Het fijnst zou het zijn als je je smartwatch nooit hoeft op te laden. Maar hoe meer functies je in je Android smartwatch stopt, hoe sneller de batterij leeg is. Wat is voor jou werkbaar? Een smartwatch moet minimaal een hele dag meegaan in de normale wereld met veel stopcontacten. Ga je wat avontuurlijker te werk en wil je delen van de wereld ontdekken waar weinig tot geen stroom is? Kies dan voor een Android smartwatch die een week of langer meegaat op één keer opladen.

Welke functies?

Android Smartwatches werken het best met een Android Smartphone of tablet, maar ook kunnen deze Android apparaten gebruikt worden met iOS. Denk bij Android Smartwatches aan merken zoals Samsung, Garmin, Fitbit, Fossil en Polar. Om wijs te worden uit het ruime aanbod is het handig om te bepalen hoe je je smartwatch wil gebruiken. Ga je veel sporten? Kies dan voor een model met hartslagfunctie, stappenteller of caloriemeter. Weer anderen kiezen liever voor het gemak van berichten kunnen lezen en telefoontjes kunnen beantwoorden zonder de telefoon te gebruiken. Sommige fitness-first-apparaten leggen helemaal geen nadruk op de meldingsfuncties en hebben soms zelf geen ingebouwde microfoon. Let dus op de aangeboden functies voor je smartwatch Android.

Back To Top