skip to Main Content

Nooit meer een pinpas met een smartwatch met betaalfunctie!

Genoeg van de dikke portemonnee in je broekzak? Dan is een smartwatch met betaalfunctie ideaal voor jou. Een portemonnee meenemen kan al erg onhandig zijn. Je betaalt met de juiste smartwatch makkelijk en contactloos. Op zoek naar gemak in betalen? Dan is een smartwatch met betaalfunctie de ideale uitkomst voor je. Daarnaast zijn er veel verschillende manieren van betaalfuncties op smartwatches. Liever betalen met je creditcard? Daar is ook een model smartwatch voor. Toch liever betalen vanaf je gewone bankrekening? Er zijn tegenwoordig veel verschillende smartwatch modellen die de betaalfunctie ondersteunen. Wil je weten welke smartwatch met betaalfunctie het beste bij je past? Wij maken hier de keuze voor gemakkelijk voor je.

€299,00
uitverkocht
Coolblue.nl

Contactloos betalen met smartwatch

Betalen met een pinpas? Dat is voor sommige mensen al verleden tijd. Eén van de handige functionaliteiten die veel smartwatches tegenwoordig bezitten, is betalen met je smartwatch. Ideaal, want je hoeft geen portemonnee meer bij je te hebben. Misschien heb je het ooit al een keer gezien dat iemand afrekent met zijn of haar smartwatch. Je kunt dus niet meer alleen betalen met contant geld, je pinpas of telefoon, maar ook met je smartwatch. Sinds de doorbraak van de Near Field Communication (nfc)-standaard, wordt contactloos betalen steeds populairder. Sterker nog: contactloos betalen met de smartwatch zit zelfs enorm in de lift. Dat is toch supermakkelijk? Wil jij ook betalen met smartwatch?

Welke smartwatch voor nfc betalen?

Contactloos betalen met de smartwatch is nog niet beschikbaar bij elke bank. Om te kunnen betalen met smartwatch moet deze om te beginnen over een functie ‘contactloos betalen’ beschikken. Hij moet dus een nfc-chip hebben en een functie in het besturingssysteem dat aangesloten is op een Mobile Pay-systeem. Maar dat moet dus wel samenwerken met je bank.

Mobiele betaaldiensten in Nederland

Op dit moment zijn er vier mobiele betaaldiensten van twee banken in Nederland actief waarmee je kunt betalen via je smartwatch. Dat zijn:

  • Android Pay: zit op Google Wear OS, onder andere te vinden op de smartwatches van Fossil
  • Apple Pay: te vinden op de Apple Watch
  • FitBit Pay: onder andere beschikbaar op de FitBit Versa 2
  • Garmin Pay: bijvoorbeeld te vinden op de Garmin VivoActive 4

Opgelet: niet alle banken ondersteunen de hierboven genoemde betaalmogelijkheden. De verwachting is wel dat dit binnen afzienbare tijd sterk gaat uitbreiden.

Ga jij ook betalen met smartwatch?

Op basis van reviews van gebruikers, de meest verkochte smartwatches met betaalfunctie via webshops, zoals Bol.com en Coolblue én het oordeel van de Consumentenbond, hebben wij onderstaande smartwatches met betaalfunctie geselecteerd.

Back To Top