skip to Main Content

Wat doet de gps smartwatch?

Een gps smartwatch heeft een ingebouwde gps- en/of hartslagsensor, waarmee je met de smartwatch je dagelijks activiteiten kunt meten, opslaan en delen met mede-sporters. Wat betreft het meten van je activiteiten kun je denken aan het tellen van het aantal stappen per dag of activiteit, het aantal traptreden dat je loopt, de calorieën die je verbruikt en hoeveel en hoelang je slaapt. Met de smartwatch met gps meet je ook de route of het parcours dat je aflegt tijden je sportactiviteit. Heeft je smartwatch geen gps? Dan kun je je smartwatch koppelen aan je smartphone om daarvan het gps-signaal te gebruiken. Nadeel is dan wel dat je tijdens het hardlopen of fietsen je telefoon moet meenemen.

Meer dan alleen een sporthorloge

De smartwatch met gps is overigens meer dan alleen een zeer goede sporthorloge. De meeste sporters hebben uiteraard ook een ‘gewoon’ sociaal leven. Dan is het fijn dat de gps smartwatch meer kan dan alleen afstand en hartslag meten, parkoersen opslaan, calorieën tellen, et cetera. Op een goede smartwatch kun je naast het plezier dat je van de gps functie hebt, ook profiteren van het gemak van diverse apps die erop kunt installeren. Populaire apps zijn bijvoorbeeld Spotify, Whatsapp, NS Reisplanner, Appie of Buienradar. Dankzij deze apps op je smartwatch hoef je je smartphone niet meer tevoorschijn te toveren tijdens het doen van je boodschappen, wanneer je wil kijken hoe laat je trein vertrekt of als je het weerbericht wilt checken.

Hier goede gps smartwatch vinden

Vind hier de smartwatch met gps die het best bij je past. Op basis van reviews van gebruikers, de meest verkochte gps smartwatches via webshops, zoals Bol.com en Coolblue én het oordeel van de Consumentenbond hebben wij onderstaande smartwatches geselecteerd. Deze worden veel verkocht en krijgen een positieve beoordeling van hun gebruikers. En ook van de Consumentenbond die elk jaar een geheel onafhankelijke smartwatchtest uitvoert. Dat zijn uitstekende graadmeters! Welke smartwatch gps doe jij om je pols?

Back To Top