skip to Main Content

Een goede smartwatch met hartslagmeter kiezen

Een Smartwatch met hartslagmeter is een smartwatch gemaakt om jouw hartslag te meten. Met een Smartwatch met hartslagfunctie kun dus je eenvoudig je hartslag bijhouden. Bovendien geeft dit je overzicht van je lichamelijke status door de dag heen. Zo heb je op elk moment van de dag overzicht op je gezondheid. Verder is een smartwatch met hartslagmeter een must voor elke actieve lifestyle. Niet alleen is deze functie essentieel voor elke gezondheidsfreak, maar ook belangrijk voor elke sportliefhebber. Weet je niet welke je moet kiezen? Geen zorgen, wij helpen je om de juist keuze te maken. Daarom hebben wij alle smartwatches met hartslagmeter hier voor je op een rij gezet.

Beste smartwatch hartslagmeter kopen

Het is belangrijk om impulsaankopen te vermijden. Koop dus niet de eerste de beste smartwatch met hartslagmeter. Doe vooraf wel wat onderzoek. Weet je bijvoorbeeld goed wat je met je smartwatch wil doen? Als graag en fanatiek zwemt, moet je bijvoorbeeld zeker weten smartwatch waterdicht is. Daarvoor moet je de IP-classificatie dus goed bekijken. Ook hebben – zeker de hybride – smartwatches, tal van andere functies. Welke zijn voor jou belangrijk? Stel jezelf de vraag of je die nodig hebt en waarvoor je die nodig hebt. En niet te vergeten: bepaal vooraf ook goed het budget dat je te besteden hebt om een smartwatch met hartslagmeter te kopen. Loopt je smartwatch hartslag al op?

Wat doet de smartwatch hartslagsensor?

De meeste sporters meten vaak hun hartslag met een hartslagmeter voor het verbeteren van hun prestaties. De smartwatch hartslagsensor maakt gebruik van zogeheten ‘fotoplethysmografie’, of ppg, om de hartslag te kunnen meten. Vanaf de onderkant van de smartwatch wordt hierbij (meestal) groen licht door de huid gestraald. Dat licht wordt deels geabsorbeerd en deels gereflecteerd. Hoeveel van het licht weerkaatst wordt, hangt onder andere af van de hoeveelheid bloed die zich onder de huid bevindt en de doorbloeding verandert continu als gevolg van je pulserende hartslag. Door pieken en dalen in de hoeveelheid gereflecteerd licht te meten, wordt de hartslag vastgesteld. Dat klinkt eenvoudiger dan het is. Want niet alleen de hoeveelheid bloed in de huid onder de sensor bepaalt de reflectie. Ook huidskleur, tatoeages en eventueel omgevingslicht hebben invloed op het signaal.

Je smartwatch met hartslag vinden

Op basis van reviews van gebruikers, de meest verkochte smartwatches met hartslagmeter via webshops als Bol.com en Coolblue én het oordeel van de Consumentenbond, hebben wij onderstaande smartwatches geselecteerd. Deze worden veel verkocht en krijgen een positieve beoordeling van hun gebruikers. En ook van de Consumentenbond die jaarlijks een onafhankelijke smartwatchtest uitvoert. Dat zijn uitstekende graadmeters! Wat is de beste smartwatch hartslagmeter voor jou?

Back To Top