skip to Main Content

Hulp bij smartwatch met zuurstofmeter kiezen

Zoek je een smartwatch met zuurstofmeter? Dan zoekt je feitelijk een sporthorloge met zuurstofmeter. Voordat je die smartwatch met zuurstofmeter koopt, is het belangrijk om te weten hoe een zuurstofmeter precies werkt. Omdat niet alle smartwatches beschikken over een zuurstofmeter, is het goed om te weten wat dit is. Een zuurstofmeter, ook wel pulse oximeter of saturatiemeter genoemd, is een medisch instrument voor het meten van het zuurstofgehalte in je bloed. Via de longen wordt zuurstof opgenomen in het bloed en verder getransporteerd naar alle cellen in het lichaam. Voor prestatiegerichte sporters is het belangrijk dat je dit in de gaten houdt. Een zuurstofmeter zit gelukkig in verschillende smartwatches. Wij hebben ze voor jou allemaal op een rij gezet. Je leest er hieronder meer over.

Sp02-sensor in je smartwatch

Met een goede smartwatch met zuurstofmeter kun je interessante data uit het zuurstofgehalte halen over je fitheid en gezondheid. Daarvoor heeft die smartwatch een Sp02-sensor. Die sensor meet het zuurstofpercentage in je bloed. Dat wordt ook wel de saturatiewaarde genoemd. Hoeveel zuurstof je in je bloed hebt, zegt iets over je algehele gezondheid. Maar hoe werkt die SpO2-sensor eigenlijk? Hij meet met licht het zuurstofgehalte in je bloed. Zuurstofrijk bloed absorbeert infraroodlicht, terwijl zuurstofarm bloed juist licht doorlaat. In je sporthorloge met zuurstofmeter wordt gemeten met LED-lampjes die communiceren op verschillende lichtfrequenties. Een lampje kan infrarood licht schijnen, het andere gewoon rood licht. Door dat licht door je huid te schijnen, doet de meter zijn werk.

Smartwatch met saturatiemeter of hartslagmeter?

Je kunt de zuurstofmeter ook vergelijken met de hartslagmeter. Door vaak te kijken hoe het ervoor staat op een bepaald moment van de dag of tijdens je work-out, kun je bepaalde patronen zien. Zo zie je dus snel of je zuurstofgehalte afwijkt van de normale waarde. Dat kan erop duiden dat je ziek bent of ziek wordt. En waarom de vergelijking met de hartslagmeter? Als je lichaam meer zuurstof nodig heeft, gaat je hart ook sneller kloppen. Kortom, je lichaam zegt dat je waarschijnlijk te hard van stapel loopt. Als je smartwatch met zuurstofmeter overigens een waarde aangeeft van 95 procent, dan weet je dat je goed zit!

Hieronder je smartwatch met zuurstofmeter vinden

Heb je besloten om een smartwatch met zuurstofmeter te kopen? Op basis van reviews van gebruikers, de meest verkochte smartwatches met zuurstofmeter via webshops, zoals Bol.com en Coolblue én het oordeel van de Consumentenbond, hebben wij onderstaande smartwatches geselecteerd. Deze worden dus veel verkocht en krijgen stuk voor alle een positieve beoordeling van hun gebruikers én van de Consumentenbond die elk jaar een geheel onafhankelijke smartwatchtest uitvoert. Dat zijn dus uitstekende graadmeters! Welke smartwatch met saturatiemeter móet jij hebben?

Back To Top