skip to Main Content
Welke Smartwatch Past Bij Mij

Welke smartwatch past bij mij?

Welke smartwatch past bij mij? Zo kies je de beste!

De smartwatch: je hebt er vast al weleens van gehoord. Vandaag de dag is de smartwatch steeds meer de standaard in het dagelijks leven. Steeds meer mensen ontdekken de fijne voordelen van deze handige gadget. Zo gebruik je een smartwatch eenvoudig voor het meten van je hartslag, om te meten hoeveel calorieën je verbrandt, om in kaart te brengen welke route je (hard)loopt of fietst en hoeveel stappen je zet. Naast dat je een smartwatch gebruikt voor je sportieve activiteiten, gebruik je het ook voor het dagelijks werkende en/of studerende leven. Zo meet het gemiddelde slimme horloge ook wat je stressniveaus zijn en hoe je slaapniveau is. Kortom: meer dan genoeg redenen om een smartwatch aan te schaffen. Op zo’n moment is het verstandig om jezelf de vraag te stellen: welke smartwatch past bij mij? In dit artikel vertellen we je alles over de diverse opties en functies, zodat jij straks de perfecte keuze maakt.

Ga voor de juiste smartwatch bij je telefoon

Om de ideale smartwatch voor jezelf uit te zoeken, is het essentieel om rekening te houden met het besturingssysteem van het horloge zelf en je smart phone. Zo werken
Apple Watches alleen met het systeem WatchOS, wat enkel op de IPhone werkt (iOS). Daarnaast heb je het besturingssysteem WearOS van Google, dat onder andere op de nieuwste Samsung-smartwatches zit. Dit systeem werkt het beste als je een Android-telefoon hebt, al is het in principe wel mogelijk om hem aan een iPhone te koppelen. Als je de garantie wil dat je smartwatch eenvoudig werkt op je telefoon, ga dan bijvoorbeeld voor Huawei of Garmin-smartwatches Deze smartwatches werken goed met zowel iPhones als Android-telefoons.

Een smartwatch gebruiken

Er zijn diverse soorten smartwatches die allemaal geschikt zijn voor verschillende doelen. Als je een smartwatch wilt gebruiken in het dagelijks leven, bijvoorbeeld om te bellen, naar muziek te luisteren of om betalingen te doen, ga dan voor een smartwatch met ingebouwde luidspreker, gps en NFC (Near Field Communication). Voor sporten en het monitoren van je algemene gezondheid, kies je het beste voor een activity tracker. Deze smart watches monitoren bijvoorbeeld je stappen, hartslag en slaapritme. Allemaal handige functies voor het monitoren en verbeteren van je algemene gezondheid. Fitbit is een gerenommeerd merk op dit gebied. Als je je gezondheid en conditie wil verbeteren, is een sporthorloge een absolute must. Deze smart watches hebben speciale functies om je prestaties te meten bij het hardlopen, zwemmen en fietsen.

Design van een smartwatch

Waar je je smartwatch dan ook voor gaat gebruiken, kies er altijd eentje met een design dat je aanspreekt. Sporthorloges en activity trackers zijn vaak voorzien van een strak en sportief design. Daarnaast zijn er ook smartwatches die doelbewust als de klassieke horloges ontworpen zijn met een (digitale) wijzerplaat en een casual design. Fossil-smartwatches zijn dan ook erg populair op dat gebied. Als het op design aankomt, kun je gelukkig veel kanten op met een smartwatch. Wat voor een soort scherm vind je mooi? Groot of juist compact? Hou je van rond, vierkant of juist rechthoekig? Wat voor een soort bandje vind je mooi? Veel smartwatches hebben verschillende soorten bandjes die je eenvoudig kunt verwisselen. Zo kun je afwisselen en je eigen look creëren.

Smartwatch voor jouw budget

Als laatste is het natuurlijk belangrijk om ook op je budget te letten. Het ene merk is nu eenmaal duurder dan het andere merk. De hoogte van de prijs hangt daarnaast ook erg af van de hoeveelheid functies die erop staan. Wil je een smartwatch dat algemene dingen meet, maar ook diverse sportprogramma’s erop heeft staan? Dan tast je nu eenmaal dieper in de buidel dan wanneer je een smartwatch wil die enkel en alleen je hartslag meet. Daarnaast zijn de smartwatches die eruit zien als de klassieke horloges ook vaak hoger in prijs. Vraag jezelf dus ook goed af waar je waarde aan hecht en wat eventueel achterwege gelaten mag worden.

Laatste details

Naast het besturingssysteem, persoonlijke doeleinden en design zijn er nog diverse andere aspecten die ertoe kunnen doen bij het kiezen van een smartwatch. Denk maar aan mogelijkheden zoals bellen, navigeren, contactloos betalen, muziek luisteren, snel opladen en appen. Vergeet ook niet dat de batterijduur een rol speelt. Heb je er een gevonden die in principe aan je wensen voldoet? Controleer dan goed of je smart phone deze functies dan ook echt ondersteunt. Zo weet je zeker dat jouw smartwatch straks ook echt alles kan doen wat jij wil dat het doet. Of het nu voor het dagelijks leven is, zoals hartslag, slaapritme en stressniveaus meten, of ook het meten van sportprestaties, calorieën en stappen. We wensen je veel plezier en succes toe met het uitzoeken van jouw ideale smartwatch!

Back To Top